Implosienieuwsbrief nr. 8

mei 2012Geachte Schauberger-geïnteresseerde,

Na een erg lange pauze nu weer eens een nieuwsbrief. De reden dat we zo lang niets van ons hebben laten horen, is dat er te weinig te melden viel, al hebben we zeker niet stil gezeten. De Stichting heeft haar activiteiten echter wat teruggeschroefd. We willen ons minder concentreren op onderzoeks-projecten en meer op de studie en verspreiding van het gedachtengoed van Viktor Schauberger. Dat zijn momenteel onze sterke punten.

In deze nieuwsbrief vindt u de agenda voor dit jaar van het PKS in Oostenrijk, iets over de activiteiten die wij de afgelopen tijd ontplooid hebben, een link naar een docu van de VPRO over het herstellen van 'dode' landschappen, en enkele verwijzingen naar andere groepen in Nederland die zich met het Vrije-Energie vraagstuk bezig houden. Veel plezier!"Eenoog in het land van de blinden": tweede druk verschenen

Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de eerste druk van de roman over het leven van Viktor Schauberger, met de naam 'Eenoog in het land van de blinden', uitverkocht is. (1.000 stuks) Er is inmiddels een tweede druk verschenen en ook is hij nu digitaal verkrijgbaar voor op I-pad. Daarvoor kunt u naar:

Artikelen over Viktor Schauberger en het boek, zijn verschenen in verschillende tijdschriften, te weten: Spiegelbeeld, Frontier Magazine, Driegonaal en Bres (maart/april 2012). Ook op een aantal websites zijn naar aanleiding van het boek artikelen verschenen. De links zijn hier te vinden:

Er zijn 2 radio-uitzendingen en een televisie-uitzending geweest waarin Viktor Schauberger besproken is. De televisie-uitzending was met Willem de Ridder, en die staat nu op zijn WDRO-web-station. Hier volgen links naar deze uitzendingen. De eerste is met Willem de Ridder:

Verder zijn er lezingen gehouden voor het Frontier Symposium, Stichting Water—Drager van het leven, kraakpand Het Blijvertje, en Aim Centre in Bergen.

Al met al hebben we dus aardig wat publiciteit weten te genereren. Er zijn op z'n minst 1.000 mensen in Nederland die intensief kennis hebben gemaakt met het werk van Viktor Schauberger. Ook het boekje over Viktor Schauberger van J Cobbald, verschenen in het Nederlands met hulp van de Stichting, is verschenen in de tweede druk. Een derde boek, vertaald door de Stichting, met de titel 'Het levende water', van Olof Alexandersson, wacht momenteel op publicatie.De agenda van het PKS in Oostenrijk

Velen van jullie zullen bekend zijn met het PKS (Pythagoras-Keppler System) in Oostenrijk. Deze organisatie wordt gerund door de kleinzoon van Viktor Schauberger: Joerg Schauberger. In deze adembenemend mooie villa worden open dagen gehouden en cursussen gegeven. Het is zeer de moeite waard om naar toe te gaan als u toch in de buurt bent deze zomer. Hier het programma:


Open dagen:

Sun 3rd June from 11 a.m. to 5 p.m.

Sun 1st July from 11 a.m. to 5 p.m.

Sun 5th August from 11 a.m. to 5 p.m.

Sun 2nd September from 11 a.m. to 5 p.m.

Sat 6th October from 5 p.m. – finish


Registration is not required. Entrance fee: € 3,50 (includes a guided tour of the Institute)
ICOST 2012 (International Conference on Schauberger Technology)


on 9th & 10th of June, PKS Villa, Bad Ischl, Austria

The conference will give a review of the work of Viktor and Walter Schauberger and its impact on today’s international research.

Main topics:
The new physics behind the Schauberger-Technology

In-stream River Training inspired by Viktor Schauberger (field and laboratory studies)
Demonstration of the inner movement of the 3-vortex system and the separation effect

Have the Home-Power-Generator and the Repulsine ever worked?


Speakers:
Curt Hallberg, IET - Institute of Ecological Technology (S) www.iet-community.org

Christine Sindelar, Institute of Hydraulic Engineering and Water Resources Management, Graz University of Technology (A) www.hydro.TUGraz.at

Klaus Rauber, German Association for Implosion Research (D) www.implosion-ev.de
Joerg Schauberger, PKS Institute, Bad Ischl (A)
www.pks.or.at


Conference fee: € 160,-- (including drinks and lunch)
Conference language: English


The conference will start on Saturday at 9.00 a.m.

and will end on Sunday at about 5.00 p.m.

Registration and information via email to: schauberger@pks.or.at


De film 'Groen goud'

Deze documentaire over het weer groen en leefbaar maken van de woestijn van april 2012, is zeer de moeite waard om te bekijken. De film laat duidelijk zien dat het water inderdaad weer terug komt als er bomen (gemengde bossen) worden geplant en als er voor wordt gezorgd dat herders hun vee binnen houden, zodat de zaailingen een kans hebben op te groeien. Het is prachtig om te zien dat een woestijn-landschap in China binnen 5 jaar omgetoverd kan worden tot een paradijs, met beekjes en al! Dit is werkelijk het Groene Front waar Viktor Schauberger het over had. Als we eens alle legers naar dit Groene Front zouden sturen, dan zou de aarde binnen de kortste keren weer floriseren. Er zou ook geen overbevolkingsprobleem meer zijn. Dus ook geen reden om de wereldbevolking te reduceren. Daaronder nog een linkje naar een kort filmpje over Walter Russel, waarin Viktor Schauberger onder de loep genomen wordt:

Andere Vrije Energie initiatieven in Nederland

Andere Nederlandse initiatieven op het gebied van Vrije Energie die de laatste tijd op onze radar verschenen zijn:

De jaarlijkse Vrije Energie week op het Centre Lothlorien in Frankrijk. Deze week wordt jaarlijks georganiseerd door Frontier Sciences. De conferentie is in het Nederlands en wordt gehouden met het doel Vrije Energie-uitvinders en sympathisanten uit Nederland en Belgie samen te brengen om zo een uitwisseling mogelijk te maken die anders in Nederland niet zo snel tot stand zou komen.

Niburu Vrije Energie werkplaats in Maastricht. Deze werkplaats voor onderzoek naar verschillende Vrije Energie technieken is kortgeleden opgericht. Meer hierover is te vinden via de volgende link:

Instituut voor Aether onderzoek- en Technologie. Deze groep heeft een iets andere insteek. Zij tracht de sluimerende menselijke organen te wekken met behulp waarvan Aether-technologie in de toekomst ontwikkeld zal kunnen worden. Persoonlijk lijkt mij dit inderdaad de juiste weg. Hun website is:

Website Pateo.nl. Deze website van Johan Oldenkamp poogt de verschillende Vrije Energie iniatieven te bundelen op een soort centrale website. Er zijn veel interessante artikelen te vinden.

De Nulpuntgroep. Deze groep van Vrije Energie-knutselaars bestaat al langere tijd. De groep houdt zich niet speciaal bezig met het werk van Viktor Schauberger, maar is zeer actief in het onderzoeken van andere (zelf-bouw) technieken. Hun website is:Wij hopen u hiermee weer wat meer geinformeerd te hebben over Vrije Energie en Viktor Schauberger in het bijzonder. Hartelijke groet, namens het bestuur,

Reinout Guepin

Met vragen kunt u zich wenden aan info@implosie.nl

Wij waarderen het als u deze nieuwsbrief doorstuurt naar andere geïnteresseerden.