Implosienieuwsbrief nr. 10
augustus 2013

*********************************************************************

Geachte Schauberger-geïnteresseerde,

Eindelijk weer een nieuwsbrief. We hebben dan ook wat te melden. Namelijk de uitgave van de Nederlandse versie van Olaf Alexandersson's boek: Levend Water. Via een prijsvraag zijn er een aantal exemplaren bij ons te 'winnen'.
Aangezien het forum, dat wij alweer jaren geleden op onze site installeerden niet naar wens functioneert, gaan wij ertoe over om ingezonden emails op ouderwetse wijze op te nemen in onze nieuwbrief.

*********************************************************************

Vertaling van 'Levend water'

Na erg lang wachten heeft uitgeverij Ennsthaler, de eigenaar van de rechten van het boek
"Lebendes Wasser" de vertaling nu eindelijk gedrukt. Het wachten was daarom zo zuur, omdat er hard aan gewerkt was, o.a. door door vrijwilligster Wilfriede Guepin, en het document al jaren klaar lag. Bij wijze van bedankje hebben wij 25 exemplaren van de uitgever ontvangen, waarvan we er in eerste instantie 10 willen weggeven in een prijsvraag.
    Het boek geeft een uitstekend overzicht over het werk van Viktor Schauberger, onder andere een uitgebreide beschrijving van de legendaire houttransportinstallaties in Oostenrijk.
Het boek is via de reguliere kanalen te koop.
Wij bevelen het boek ten zeerste aan.

*********************************************************************

 Reglement prijsvraag.

U kunt een exemplaar van Levend Water winnen door een zo realistisch mogelijk plan op te stellen, liefst met meerdere deelnemers, waarvan de namen vermeld worden, voor een onderzoek naar- of implementatie van Schauberger uitvinding c.q. op Schauberger gebaseerde uitvinding. Het idee is om weer wat activiteit op implosie-gebied in Nederland te genereren en om mensen met de zelfde interesse op dit gebied samen te brengen. Inzendingen kunnen via info@implosie.nl ingestuurd worden tot 30 september 2013, waarna wij de winnaars bekend zullen maken en de boeken opgestuurd zullen worden.
Veel inspiratie toegewenst!

*********************************************************************

Ingezonden emails


1.beste mensen

Het was vandaag een aangename verrassing om te ontdekken dat er een stichting is die zich bezig houdt met het werk van Schauberger. Lekker ook dat er aardig wat artikeltjes op de site staan. Hebben jullie recentelijk nog actie ondernomen of zijn er nog plannen? 

Ik ben op zoek naar mensen (liefst in NL) die serieus bezig zijn met het bouwen van waterzuiveringsinstallaties, zoals Schauberger die ontwierp. En zijn er mensen die de vrije energietechniek proberen te reconstrueren? Zijn die er? Zo ja, weten jullie hoe ver zij er mee zijn? 

Alvast bedankt voor het antwoord,2. Hoi Stichting natuur- en implosietechnieken,

Ik werd door een vriend langs jullie site gestuurd en vind het een erg interessante site!

Sinds een aantal jaren ben ik bekend met Schauberger's werk, en heb alle boeken en artikelen die ik kon vinden in bezit, inclusief Callum Coats, Bernd Senf, Cobbald, Bartholomew en Alexanderson's werk.

Ik ben ook bekend met Reich en Tesla, en deels om iets te kunnen bouwen, voortbouwend op hun werk ben ik een paar jaar geleden bij een magneetlab gaan werken, in Nijmegen, genaamd HFML. Hier had ik in feite geen tijd om dit interessante werk te doen, maar nu zit ik in Frankrijk bij een soortgelijk lab, LNCMI (Grenoble, Franse Alpen), dat bouwt aan magneetvelden voor extreem hoge velden, en LEGI, dat onderzoek doet naar vloeistofstroming in industriele en natuurlijke omgevingen.

Dat laatste ligt erg dicht bij Schauberger en op het magneetlab is ook een uitgebreide werkplaats met zeer geavanceerde apparatuur.

Ik ben een afgestudeerd natuurkundige en probeer mezelf al deze kennis, die "vreemd genoeg" niet op de universiteiten beschikbaar is eigen te maken. Op dit moment bouw ik een warmteoverdracht experiment voor promotie onderzoek. Het is allemaal onduidelijk of dit promotieonderzoek doorgaat, maar in elk geval heb ik ongeveer een jaar de tijd en ruimte om experimenten te bouwen - in mijn eigen tijd uiteraard.

Hiervoor ben ik 3D ontwerp aan het bestuderen, zodat daarna het experiment in de werkplaats gebouwd kan worden.

Zo gauw dit klaar is hoop ik tijd te kunnen besteden aan het echt interessante werk, Schauberger experimenten bouwen!

Dus vandaar mijn lange verhaal - dank dat je helemaal tot hier bent gekomen - ik ben me aan het orienteren over welk experiment het beste is om te beginnen, en waar jullie huide staat van kennis staat, oftewel wat zou jullie idee zijn om en goed studie object te maken?

Ik heb op de site gezocht en de pagina met studieprojecten werkte niet, vandaar dat ik dit mailtje schrijf - voor contact, ideeen en wellicht samenwerking.

Voor het moment ben ik erg druk, maar dat zal veranderen, en dan heb ik toegang tot een heel erg goede werkplaats om complexe zaken te bouwen. Ik weet niet hoelang dit duurt, dus het beste kunnen we ijzer smeden terwijl het heet is.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ken weinig mensen die hierin geinteresseerd zijn, en alleen al correspondentie en ideeen uitwisselen is zeer inspirerend en motiverend.

Voor ik het vergeet: gefeliciteerd met jullie site, en de folder is ook erg prettig leesbaar, een deel was me bekend, maar er zaten ook een aantal prachtige nieuwtjes bij. Als ik ergens mee kan helpen, en dan denk ik specifiek aan wetenschappelijke experimenten bouwen; met alle plezier.

Op dit moment ben ik met een paar vrienden bezig Reich's accumulator experiment te bouwen, ook erg interessant, maar jullie weten het ongetwijfeld ook: teveel interessante dingen om alles te doen.

Ik hoor graag van jullie, met vriendelijke groeten,
Ramon Veenstra  


3. Goede dag.

Hierbij ontvangt u de uitnodiging voor de introductie voor de onderzoeksroute Morele techniek en "vrije" energie.
Vriendelijke groet namens het team.
Elbert
 
verandering2012@gmail.com

4.
Geachte meneer Guepin,

Met drie vrienden organiseer ik seminars. Wij zijn in april van dit jaar gestart met een seminar over natuurwezens en hebben daarvoor Wolfgang Weirauch van de Flensburgerhefte uitgenodigd. In 2014 zullen er twee seminars plaats vinden over verschillende onderwerpen. We willen daarnaast Jane Gobbald ook uitnodigen om over het leven en werk van Viktor Schauberger te spreken. 

Met vriendelijke groeten,
Christine van Draanen
Wouwermanstraat 41 zw
2023XC Haarlem
023 53108425.
Dag medewerker van stichting Natuur- en Implosietechnieken,

Na het lezen van enkelen artikelen op jullie site was mijn interesse getrokken door de huishoud generator.  Ik ben een leerling aan de vrije school Zutphen 6 HAVO (17 jaar) en vroeg mij af of er een mogelijkheid is om de generator thuis te kunnen maken? Ik zag al een vrij duidelijke foto, maar is er geen bouwplan voor zo'n apparaat?
In afwachting van antwoord,
Mardil Hajonides
 
mardil_hajonides@live.nl


6.
 
Beste Stichting,
 
Ik heb al via het forum een tijdje geleden contact gehad.
 
Ik heb mijn eigen "gouden ploeg" gemaakt als onderaardse ploeg om mijn "mulch" groente tuin te "ploegen"
http://youtu.be/eowfd6OH_c4
 
Dit is goed gelukt maar ik wil nog werken aan verbetering.
 
Ik heb echter behoefte om met anderen dit te delen en ervaring uit te wisselen

Hier vindt u een foto van de "ploeg" cq. "bodemwoelgereedschap"
 

Ik zou graag verder willen met het werk van Victor Schauberger.
 

Met vriendelijke groeten,
 
Jan Willem Molenaar (ing)
 
Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige
Milieu- en Kwaliteitskundige
045-26000052
06-46774536
Postbus 6157
7503 GD Enschede
jw.molenaar@arbo-natuurlijk.nl
www.arbo-natuurlijk.nl
Wij hanteren de richtlijn ISO 26000 voor duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering.